-10%

Ελληνικά Βιβλία

Πίσω στα βιβλία

Τίτλος:

Το Κουλούρι - Η δεκαετία 2011-2020: Ήταν να μη γίνει η αρχή

ISBN (13):

9789605213053

Εκδότης:

Αίολος

Σελίδες:

228

Διαστάσεις:

21Χ28

Εξώφυλλο:

Μαλακό εξώφυλλο

Ημ. 1ης Έκδοσης:

2020
Αρχική Τιμή:€ 17,00
Τελική Τιμή:
€ 15,30
Στην Τιμή περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Description

Το Κουλούρι περήφανα παρουσιάζει μια αναλυτική και αποκαλυπτική επισκόπηση της ταραχώδους δεκαετίας 2011-2020.
Από τα μνημόνια και τους Αγανακτισμένους, το δημοψήφισμα και τα capital controls, στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο Μακεδονικό και στην πανδημία του κορονοϊού, η πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφημερίδα «Το Κουλούρι» παρουσιάζει τα κορυφαία γεγονότα των τελευταίων χρόνων όπως μόνο εκείνη ξέρει. Με διεισδυτική ματιά, έμφαση στη λεπτομέρεια, αποκλειστικές πηγές και κοιτώντας κάθε χρονιά ξεχωριστά, παραδίδει ίσως την πιο πλήρη ιστορική καταγραφή μιας ταραχώδους δεκαετίας - ένα βιβλίο σχεδιασμένο για να καταλάβει περίοπτη θέση μπροστά ή και μέσα στο τζάκι σας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Χένρι Κίσιντζερ, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια γλαφυρή επισκόπηση της περιόδου που ξεκίνησε με χαράτσι και κατέληξε σε παγκόσμια καραντίνα. Ιστορίες απλών πολιτών, εκλογικές διαδικασίες, οικονομική κρίση, μνημόνια, παρ' ολίγον επιστροφή στη δραχμή, έγκλημα, σκάνδαλα, χιονοδρομικά κέντρα, πολιτικές προσωπικότητες, δακρυγόνα, η Ανάπτυξη, το ελληνικό καλοκαίρι, ο Πάνος Καμμένος, η Νίκη Κεραμέως, ο διαβολικός κινέζικος κορονοϊός και όλα όσα διαμόρφωσαν τη δεκαετία που τελειώνει, για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά συγκεντρωμένα σε ένα ιστορικό σύγγραμμα που θα συζητηθεί και θα διδάσκεται σε σχολεία και φυλακές.
Το "Ήταν να μη γίνει η αρχή" αποτελεί την πληρέστερη αφήγηση των γεγονότων που συγκλόνισαν, των ιστοριών που εκτυλίχθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και των κυριότερων στιγμιότυπων της δεκαετίας 2011-2020, όπως αυτά παρέλασαν αποκλειστικά από τις σελίδες του «Κουλουριού». (Από τον εκδότη)

Το «Κουλούρι» γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην Οδησσό, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Από νεαρή ηλικία, παρέχει απλόχερα σφαιρική ενημέρωση για φλέγοντα ζητήματα και εξελίξεις που κανείς άλλος δεν τολμάει να αποκαλύψει. Αυτό είναι το πρώτο του συγγραφικό πόνημα.
Η δεκαετία ξεκίνησε την 01.01.2011, γιατί στην Ιστορία δεν υπήρξε ποτέ έτος μηδέν. Μια δεκαετία που μπήκε με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει μόλις γυρίσει από το Καστελλόριζο και κατέληξε με τον κορονοϊό να έχει μόλις γυρίσει από την Κίνα.

Προλογίζει ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης

Back to Top