'Oροι Χρήσης

Όροι Χρήσης

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΕΛΑΤΗ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.books24.gr ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΑΡΟΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ» με ΑΦΜ 025821468, ΔΟΥ ΙΑ ΑΘΗΝΩΝ που εδρεύει στην Αθήνα οδός Μάρνη 10, 10433 Αθήνα.

 

Με το παρόν γνωστοποιούνται οι όροι που εφαρμόζονται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, καθώς και σε αυτούς που πραγματοποιούν αγορές και σκοπός του είναι να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας από την αναζήτηση προϊόντων, την παραγγελία και την αποστολή τους.

 

ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.books24.gr πωλούνται βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοnδήποτε από τους τίτλους των βιβλίων που είναι διαθέσιμοι και να προβείτε στην αγορά του.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Στην περίπτωση που η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα, γίνεται επεξεργασία της πληρωμής από το site της τράπεζας Eurobank, που χρησιμοποιεί τα πιστοποιητικά SSL της VeriSign, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη προστασία των δεδομένων σας. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την ιστοσελίδα (site) της Eurobank.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ο χρήστης ο οποίος εγγράφεται στην ιστοσελίδα υποχρεούται να καταχωρεί προσωπικά στοιχεία που είναι πλήρη και αληθή.

Κατά την εγγραφή του ο χρήστης καλείται να υποβάλει τα στοιχεία: α) Ονοματεπώνυμο Φυσικού προσώπου / Νομικού Προσώπου, β) Διεύθυνση / Έδρα, γ) Ταχυδρομικός Κώδικας, δ) Αριθμός Τηλεφώνου, ε) Ε-mail.

Σε περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει την έκδοση τιμολογίου, θα πρέπει να υποβάλει επάγγελμα, Α.Φ.Μ και Δ.Ο.Υ.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

  Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη του παρόντος δικτυακού τόπου υπόκειται στους παρόντες όρους χρήσης και στις διατάξεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Το www.books24.gr διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων του χρήστη, τα οποία δεν είναι δυνατό να γνωστοποιηθούν σε τρίτους, με εξαίρεση τις σχετικές διατάξεις του Νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Τo wwww.books24.gr διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη, αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας, εξυπηρέτησης, υποστήριξης και εκπλήρωσης των συναλλαγών.

Το www.books24.gr μπορεί να  αποστέλλει newsletters, στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική διεύθυνση του χρήστη, εκτός εάν ο τελευταίος δηλώσει την αντίρρησή του.

Το www.books24.gr μπορεί  να επεξεργάζεται και να κοινοποιεί στατιστικά στοιχεία, δηλώνει όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γνωστοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Αποστολές εντός Ελλάδας

Για την δική σας εξυπηρέτηση, εφόσον επιθυμείτε να αγοράσετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, διαθέτουμε τους εξής εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής:

 

Αποστολές εντός Ελλάδας

1. πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας VISA, VISA ELECTRON & MASTERCARD & DINERS

2. με αντικαταβολή μετρητοίς στο μεταφορέα - courier

3. κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό μας- στις τράπεζες που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

Αποστολές στο Εξωτερικό

Οι πληρωμές για τις αποστολές στο εξωτερικό γίνονται μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας.VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD & DINERS οποιαδήποτε τράπεζας.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αποστολές εντός Ελλάδας

Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier)/μεταφορέα.

 

Για αποστολές σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή μέσω courier, τα προϊόντα αποστέλλονται με ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ).

 

Αποστολές στο Εξωτερικό

Η αποστολή στο εξωτερικό πραγματοποιείται με Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

 

ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στις αναγραφόμενες τιμές των προιόντων που αποτυπώνονται στις σελίδες του ιστότοπου συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει τις τιμές οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση.

 

Οι διάφορες προσφορές προιόντων ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

To ηλεκτρονικό κατάστημα www.books24.gr  προσπαθεί να σας παρέχει καθημερινά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. To www.books24.gr στα πλαίσια καλή πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν σφάλματα σε χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και τιμές προϊόντων που αναγράφονται στον ιστοτόπο www.books24.gr και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση των χαρακτηριστικών ή/και της τιμής ενός προϊόντος.

 

Ενημέρωση για τις τιμές διάθεσης των βιβλίων

 

Ι. Άρθρο 1 παρ. 3α Νόμου 2557/1997 (ΦΕΚ: Α 271 19971224) περί ενιαίας τιμής βιβλίου όπως τροποποιήθηκε με την Υποπαράγραφο ΣΤ.4 του Ν.4254/2014

 

3α.Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία στην Ελλάδα ή εισάγει λογοτεχνικά βιβλία που τυπώνονται στο εξωτερικό στην ελληνική γλώσσα οφείλει να καθορίζει την τιμή διάθεσής τους στο κοινό, καθώς και τις πρόσθετες παροχές που μπορούν να προσφέρονται στο κοινό και να ενημερώνει για την τιμή και τις πρόσθετες παροχές όσους προμηθεύονται αντίτυπα του βιβλίου για διάθεση στο κοινό. Λογοτεχνικά βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από εκδοτικό οίκο που έχει την έδρα του στην Ελλάδα και τα οποία έχουν εκτυπωθεί ή αναπαραχθεί στο εξωτερικό για λογαριασμό του εκδοτικού οίκου, υπάγονται στη ρύθμιση της παραγράφου αυτής.

 

Απαγορεύεται η διάθεση λογοτεχνικών βιβλίων στο κοινό από τον ίδιο τον εκδότη τους ή από τρίτο σε τιμή που υπερβαίνει την τιμή που καθορίστηκε από τον εκδότη ή είναι μικρότερη του ενενήντα τοις εκατό (90%) της τιμής αυτής. Όταν η επιχείρηση διάθεσης βιβλίων στο κοινό είναι εγκατεστημένη σε απόσταση μεγαλύτερη των πενήντα χιλιομέτρων από την έδρα του εκδότη του διατιθέμενου λογοτεχνικού βιβλίου, η διάθεσή του μπορεί να γίνεται σε τιμή που υπερβαίνει έως πέντε τοις εκατό (5%) την καθορισμένη από τον εκδότη τιμής διάθεσής του στο κοινό.

 

Απαγορεύεται η προσφορά στο κοινό κατά τη διάθεση του λογοτεχνικού βιβλίου προσθέτων παροχών που δεν καθορίσθηκαν σύμφωνα με τα παραπάνω από τον εκδότη, καθώς και η διαφήμισή της κατά παράβαση των απαγορεύσεων αυτών.

 

Ως λογοτεχνικό βιβλίο θεωρείται για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου κάθε λογοτεχνικό έργο, όπως διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα, ποίημα, δοκίμιο, κριτικό δοκίμιο, θεατρικό έργο, ταξιδιωτικό έργο, βιογραφία, παιδικό έργο, η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα αντίστοιχων έργων και κάθε άλλο έργο που θεωρείται ως λογοτεχνικό κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 33 του ν. 2121/1993 (Α ́ 25). Ως βιβλίο θεωρείται, για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, και το CD−ROM, το DVD ROM, οποιοσδήποτε τύπος ψηφιακού κειμένου (αρχείου) που αναπαράγει ακριβώς το περιεχόμενο συγκεκριμένου βιβλίου, καθώς και το ηλεκτρονικό βιβλίο (e−book).

 

β.Ο εκδότης μπορεί να ανακαθορίζει την τιμή διάθεσης του λογοτεχνικού βιβλίου στο κοινό. Στην περίπτωση αυτήν οφείλει να ενημερώσει για την τιμή αυτή όσους προμηθεύονται ή έχουν προμηθευτεί αντίτυπα του βιβλίου για διάθεσή τους στο κοινό. ……

 

γ. ∆εν θεωρείται υπέρβαση της καθορισμένης από τον εκδότη τιμής διάθεσης του λογοτεχνικού βιβλίου στο κοινό η αμοιβή για συμπληρωματικές υπηρεσίες που παρέχονται στο κοινό κατά τη διάθεση του βιβλίου

 

δ.Οι διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων δεν ισχύουν για τα λογοτεχνικά βιβλία που επανεκδίδονται αναμορφωμένα ή μη από τον προηγούμενο εκδότη τους ή από άλλον και γενικώς για κάθε νέα έκδοση του βιβλίου, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό της. Ως έκδοση νοείται η εκτύπωση, με οποιονδήποτε τρόπο, αντιτύπων του βιβλίου. Στους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων δεν υπόκειται η τιμή διάθεσης λογοτεχνικών βιβλίων στο κοινό όταν έχει παρέλθει διετία από την πρώτη έκδοσή τους ούτε η τιμή διάθεσης στο κοινό μεταχειρισμένων και ελαττωματικών λογοτεχνικών βιβλίων.

 

Το www.books24.gr συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Ν. 2557/1997 όπως τροποποιήθηκε με την Υποπαράγραφο ΣΤ.4 του Ν.4254/2014

 

Σε σχέση με τα λογοτεχνικά βιβλία που δεν έχουν συμπληρώσει διετία κυκλοφορίας από την πρώτη έκδοσή τους, οι αναγραφόμενες στην ιστοσελίδα μας τιμές ισχύουν υπό τον όρο ότι δεν έχει γίνει ανακαθορισμός της τιμής διάθεσης του βιβλίου στο κοινό από τον εκδότη, για τον οποίο δεν έχει ενημερωθεί το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.books24.gr ή που δεν έχει προλάβει να ανανεώσει στην ιστοσελίδα του.

 

Σε περίπτωση που κατά το στάδιο της παραγγελίας ενός βιβλίου από τον πελάτη, διαπιστωθεί από το www.books24.gr ότι έχει  ανακαθοριστεί η τιμή διάθεσής του από τον εκδότη ή ότι έχει καταχωρηθεί σε λάθος θεματική κατάταξη, το  www.books24.gr υποχρεούται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2557/97 όπως τροποποιήθηκε με την Υποπαράγραφο ΣΤ.4 του Ν.4254/2014, να ανακαθορίσει την τιμή διάθεσής του.

 

Το www.books24.gr ενημερώνει τον πελάτη για την αλλαγή της τιμής, πριν από την εκτέλεση της παραγγελίας του. Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα της επιβεβαίωσης ή της ακύρωσης της παραγγελίας του. 

 

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  

 

Αποστολές εντός Ελλάδας

 

Για αγορές άνω των 65 € η αποστολή των προϊόντων γίνεται δωρεάν (*) .

 (*) ισχύει για πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Η αντικαταβολή είναι ο μόνος τρόπος πληρωμής που χρεώνεται επιπλέον.

 

Αν η παραγγελία σας δεν υπερβαίνει τα 65€ τα εξόδα αποστολής διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για παραδόσεις εντός Αττικής  η χρεώση είναι 2,80€
  • Για παραδόσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα η χρεώση είναι 3,50€

Για αγορές με αντικαταβολή τα έξοδα αποστολής είναι τα εξής:

  • Για παραδόσεις εντός Αττικής  η χρεώση είναι 4,00€
  • Για παραδόσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα η χρεώση είναι 5,00€

 

Αποστολές στο Εξωτερικό

 

Τα έξοδα αποστολής εξαρτώνται από το βάρος του δέματος και τον τόπο προορισμού. Ο υπολογισμός των εξόδων αποστολής πραγματοποιείται αυτόματα μετά την καταχώρηση της διεύθυνσης αποστολής και το βάρος του δέματος.

Σε περίπτωση που η τελική αξία της αγοράς διαφέρει από την αξία της παραγγελίας (πχ λόγω έλλειψης αποθέματος ορισμένων βιβλίων στον εκδότη) και κατόπιν ενημέρωσής του ο πελάτης έχει επιλέξει να του αποσταλούν τα διαθέσιμα βιβλία, ο υπολογισμός των εξόδων αποστολής καθορίζεται από την τελική αξία της αγοράς, ανεξάρτητα από τον ενιαίο υπολογισμό που έχει γίνει στην ιστοσελίδα.

Το ανώτερο βαρος αποστολής του δέματος είναι 20kg – σε περίπτωση μεγαλύτερου βάρους η παραγγελία θα τεμαχίζεται σε δύο αποστολές.

 

ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ

Η εταιρεία μας δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να σας παραδώσουμε τα προϊόντα στον προκαθορισμένο χρόνο παραδόσεως λόγω ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία μας θα σας ενημερώσει για τυχόν καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανωτέρα βία.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

Η εταιρεία μας θα εκπληρώσει την παροχή το αργότερο εντός έως πέντε (5) εργασίμων  ημερών από τη διαβίβαση της παραγγελίας, εφ’ όσον είναι διαθέσιμα. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, έχετε δικαίωμα υπαναχώρησης. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε αναιτιολογήτως εντός 14 ημερολογιακών ημερών, επιστέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνεστε με οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τα έξοδα επιστροφής. Η προθεσμία αρχίζει από την παραλαβή των προϊόντων. Για την άσκηση του δικαιώματος της υπαναχώρησης θα πρέπει πρώτα να ενημερώσετε με email την εταιρεία μας (info@books24.gr).

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους χρήσης του καταστήματος, καθώς και τους όρους της συμβάσεως με τον πελάτη, χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση, με απλή ανάρτηση αυτών στην ιστοσελίδα μας (site). Οι νέοι τροποποιημένοι όροι θα ισχύουν από την ανάρτισή τους.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ/ΠΕΛΑΤΗ (NEWSLETTER)

 

O χρήστης/πελάτης του διαδικτυακού ιστότοπου έχει τη δυνατότητα υποβάλλοντας τα στοιχεία της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να λαμβάνει ενημερωτικά μηνύματα (newsletter) του www.books24.gr.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ (LINKS) ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Ο δικτυακός τόπος δύναται να περιλαμβάνει συνδέσμους παραπομπής «links», «hyperlinks», διαφημιστικά «banners» προς άλλους δικτυακούς τόπους επί των οποίων το www.books24.gr δε φέρει οιονδήποτε έλεγχο και δεν συνδέεται κατ' οιονδήποτε τρόπο. Το www.books24.gr δεν φέρει καμία ευθύνη αναφορικά με το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα, την ασφάλεια, την νομιμότητα και ακρίβεια των πληροφοριών ή υπηρεσιών άλλων δικτυακών τόπων ή/και σελίδων στους οποίους δύναται να παραπέμπει μέσω συνδέσμων, οιασδήποτε μορφής.

Για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη/ χρήστη από τη χρήση και πρόσβασή του στους προαναφερθέντες δικτυακούς τόπους ή/ και σελίδες, αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα πρόσωπα που εκμεταλλεύονται ή δραστηριοποιούνται στους οικείους δικτυακούς τόπους. Την ευθύνη για το περιεχόμενο, τη νομιμότητα και εγκυρότητα των περιεχομένων στον δικτυακό τόπο διαφημίσεων, φέρουν αποκλειστικά οι διαφημιζόμενοι.

 

ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε : α) με τηλέφωνο στο 210 8256990, β) με φαξ στο 210 8256990, γ) με e-mail στη διεύθυνση info@books24.gr.

Αποστολές εντός Ελλάδας

Back to Top