-10%

Ελληνικά Βιβλία

Πίσω στα βιβλία

Τίτλος:

Στοιχεία δικαίου κοινωνικής ασφάλισης

Συγγραφέας:

Πόνη, Χαρούλα

ISBN:

978-960-622-693-Χ

ISBN (13):

9789606226939

Εκδότης:

Νομική Βιβλιοθήκη

Σελίδες:

168

Διαστάσεις:

24χ17

Ημ. 1ης Έκδοσης:

2019
Αρχική Τιμή:€ 20,00
Τελική Τιμή:
€ 18,00
Στην Τιμή περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Περιγραφή

Στο παρόν έργο επιχειρείται η καταγραφή των νομοθετικών μεταβολών, που έχουν επέλθει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τα τελευταία έτη, αναλύεται η διαδρομή από τις εκτεταμένες αλλαγές που επέφερε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2010-2011, ως προς τις προϋποθέσεις χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών και το σύστημα κρίσης αναπηρίας, έως την ίδρυση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με τον 4387/2016, για την ενοποίηση όλων των Ταμείων και παρατίθενται οι προβληματισμοί, αλλά και η πρόσφατη νομολογία, σχετικά με ζητήματα αντισυνταγματικότητας του νόμου αυτού.

Η συγγραφέας, αφού πρώτα αποσαφηνίζει βασικές έννοιες της κοινωνικής ασφάλισης, προχωρά στην ανάλυση των γενικών αρχών του δικαίου της κοινωνικής ασφάλισης, με παράλληλη παραπομπή στη σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κατόπιν παρουσιάζει τους κύριους ασφαλιστικούς κινδύνους και τα λοιπά είδη ασφάλισης, τις υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και την διαδικασία επίλυσης των ασφαλιστικών διαφορών ενώπιον των ασφαλιστικών φορέων αλλά και των διοικητικών δικαστηρίων. Παράλληλα, σχολιάζει με οξυδέρκεια τις δικαστικές αποφάσεις και επιχειρεί την συναγωγή συμπερασμάτων γενικότερης εφαρμογής. Το έργο συνοδεύεται από χρήσιμο συνοπτικό αλφαβητικό ευρετήριο.

Το παρόν πόνημα αποτελεί ένα χρήσιμο και εύχρηστο βοήθημα για όσους ασχολούνται με το δίκαιο της κοινωνικής ασφάλισης, τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική βάση.

Back to Top