-10%

Ελληνικά Βιβλία

Πίσω στα βιβλία

Τίτλος:

Κοινωνική, προληπτική ιατρική και επιδημιολογία

ISBN:

978-960-12-2410-6

ISBN (13):

9789601224107

Εκδότης:

University Studio Press

Σελίδες:

400

Διαστάσεις:

24χ17

Εξώφυλλο:

Μαλακό εξώφυλλο

Ημ. 1ης Έκδοσης:

2019
Αρχική Τιμή:€ 30,00
Τελική Τιμή:
€ 27,00
Στην Τιμή περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Περιγραφή

Η νέα δεύτερη έκδοση του βιβλίου "Κοινωνική, προληπτική ιατρική & επιδημιολογία" είναι εμπλουτισμένη με σχήματα, διαγράμματα και πίνακες με τα οποία ο αναγνώστης αποκτά εποπτική εικόνα των αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην πρόληψη, στην επιδημιολογία και στην κοινωνική ιατρική. Τα στατιστικά δεδομένα που αναφέρονται σε σημαντικά και συχνά νοσήματα, όπως για παράδειγμα είναι οι διάφορες εντοπίσεις του καρκίνου, επικαιροποιήθηκαν από τις πιο πρόσφατες βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, επικαιροποιήθηκαν οι συστάσεις και οι οδηγίες για τη δευτερογενή πρόληψη των εντοπίσεων του καρκίνου για τους οποίους διατίθεται η ανάλογη και κατάλληλη δοκιμασία διαλογής (screening test).

Αναφορικά με την ενότητα "Επιδημιολογία: Σχεδιασμός και μεθοδολογία έρευνας", προστέθηκαν οι επιδημιολογικοί ορισμοί και δείκτες μέτρησης της συχνότητας των νοσημάτων καθώς και παράδειγμα παρεμβολής συγχυτικών παραγόντων στην εξαγωγή συμπεράσματος. Επίσης, προστέθηκε η ενότητα "Επιδημιολογία της διατροφής", που περιλαμβάνει εργαλεία της διατροφικής αξιολόγησης και τα σημαντικότερα αποτελέσματα διεθνών και ελληνικών επιδημιολογικών μελετών, τα οποία συσχετίζουν τη διατροφή με την πληθυσμιακή νοσηρότητα. Τέλος, πολύ σημαντική προσθήκη στη νέα έκδοση αποτελεί η ενότητα "Προαγωγή και αγωγή υγείας" με την ανάπτυξη των στόχων, τεχνικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνται στα προγράμματα αγωγής υγείας αλλά και στην αξιολόγησή τους.

Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ και συνεργάτες του Εργαστηρίου Υγιεινής, Προληπτικής-Κοινωνικής Ιατρικής και Ιατρικής Στατιστικής, ΣΕΥ, ΑΠΘ (Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Άννα-Μπεττίνα Χάιδιτς, Άλκης Πηγαδάς, Ηλίας Τυροδήμος, Μιχαήλ Χουρδάκης, Ζωή Τσίμτσιου, Μαρία Γραμματικοπούλου).

Back to Top