-10%

Ελληνικά Βιβλία

Πίσω στα βιβλία

Τίτλος:

Γεωργία

Συγγραφέας:

Συλλογικό έργο

ISBN:

978-960-546-039-4

ISBN (13):

9789605460396

Εκδότης:

Πεδίο

Σελίδες:

608

Διαστάσεις:

28χ21

Εξώφυλλο:

Μαλακό εξώφυλλο

Ημ. 1ης Έκδοσης:

2019
Αρχική Τιμή:€ 65,00
Τελική Τιμή:
€ 58,50
Στην Τιμή περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Περιγραφή

Το επιστημονικό αυτό πόνημα περιγράφει και αναλύει έννοιες, αρχές και βασικές γνώσεις της γεωργικής παραγωγής των φυτών μεγάλης καλλιέργειας παραθέτοντας σύγχρονα δεδομένα από την ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία.

Στο βιβλίο επιχειρείται μια επικαιροποιημένη καταγραφή της υπάρχουσας γενικής γνώσης στον κλάδο της γεωπονικής επιστήμης ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή των αροτραίων καλλιεργειών. Μελετάται η επίδραση του εδαφικού και του εναέριου περιβάλλοντος στην ανάπτυξη και την παραγωγή των φυτών στα διάφορα συστήματα καλλιέργειας και εξετάζονται τα σημαντικότερα φυτά στις κατηγορίες των σιτηρών, ψυχανθών, βιομηχανικών φυτών, καθώς και των ελαιούχων και κλωστικών φυτών. Ειδικότερα, δίνονται στοιχεία που αφορούν την ταξινόμηση, την εξάπλωση, την οικονομική σημασία, τα παραγόμενα προϊόντα, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των φυτών και τα στάδια ανάπτυξής τους. Αναλύονται επίσης η προσαρμοστικότητα, η καλλιεργητική τεχνική και οι μέθοδοι συγκομιδής και αποθήκευσης των προϊόντων των φυτών μεγάλης καλλιέργειας.

Ένα εισαγωγικό κείμενο για τους φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Γεωπονικών Σχολών και Τμημάτων της χώρας μας, το οποίο παράλληλα απευθύνεται σε γεω­πόνους, ερευνητές αλλά και σε όλους όσοι ασχολούνται γενικότερα με τη γεωργία.

Back to Top