-25%

Εκπαιδευτικά Βιβλία

Πίσω στα βιβλία

Τίτλος:

Ανθολόγιο Β΄ γυμνασίου

Συγγραφέας:

Ντρίνια, Θεώνη

ISBN:

978-960-449-678-6

ISBN (13):

9789604496785

Εκδότης:

Σαββάλας

Σελίδες:

256

Διαστάσεις:

24χ17

Εξώφυλλο:

Μαλακό εξώφυλλο

Ημ. 1ης Έκδοσης:

2008

Τάξη:

Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μάθημα:

ΙΣΤΟΡΙΑ
Αρχική Τιμή:€ 14,70
Τελική Τιμή:
€ 11,03
Στην Τιμή περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί βοήθημα στο σχολικό βιβλίο "Αρχαία Ελλάδα": "Ο τόπος και οι άνθρωποι" (Ανθολόγιο) για τη Β΄ Γυμνασίου. Το βιβλίο ακολουθώντας την οργάνωση του σχολικού εγχειριδίου περιλαμβάνει:

- Συνοπτική παρουσίαση του εισαγωγικού σημειώματος του σχολικού βιβλίου στην αρχή κάθε ενότητας σχετικά με την πόλη ή την περιοχή στην οποία αναφέρεται κάθε ενότητα -στην τελευταία ενότητα το εισαγωγικό σημείωμα αναφέρεται στο φαινόμενο του αθλητισμού.

- Επεξεργασία των κειμένων των ενοτήτων, η οποία περιλαμβάνει:

Στοιχεία για τον συγγραφέα, για το έργο του γενικά, για το συγκεκριμένο έργο από το οποίο προέρχεται το ανθολογούμενο απόσπασμα και για το ίδιο το απόσπασμα.

- Ερμηνεία λέξεων ή φράσεων (όπου κρίνεται απαραίτητο)

- Πραγματολογικά στοιχεία - Ερμηνευτικά σχόλια

- Σχολιασμό βασικών θεμάτων του κειμένου.

- Στοιχεία τεχνικής

- Απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου.

Σε κάποια κείμενα μπορεί να υπάρχουν και συμπληρωματικές ερωτήσεις. Επίσης προτείνονται και τρία Κριτήρια Αξιολόγησης. Οι απαντήσεις όλων αυτών δίνονται στο τέλος του βιβλίου.

Επιπλέον, μέσα σε έγχρωμα πλαίσια δίνονται περισσότερες πληροφορίες ή αποσπάσματα από άλλα έργα που αφορούν το εξεταζόμενο κάθε φορά κείμενο (π.χ. με αφορμή το κείμενο 5, "Οικογενειακό Συμβούλιο", της ενότητας Ι δίνονται κάποια γενικότερα στοιχεία για τα δικαστήρια στην αρχαία Αθήνα και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης που ίσχυε εκεί).

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Back to Top